fredag 3 juni 2011

två snabba punkteringar och annat strul...

Dagen började vi starkt, målet var ju att sova första natten i Västerås, nu blev det inte riktigt så, utan vi fick nöja oss med en bit utanför Enköping istället.
Vi packade ihop våra saker och stack så fort vi kunde, efter några kilometer åt vi upp den lilla frukosten vi hade, nämligen baguette med skagenröra, banan och juice. Ibland skall man ha det värdigt minsann!
Vattnet tog slut, men vi fyllde på med hjälp av vattnet som fanns tillgängligt för bevattningen av gravblommor vi någon kyrka som vi passerade. När vi nu fått i oss både en frukost värdig en prins och en stänkare vatten värdig ett helgon trampade vi vidare mot Västerås.

Västerås var en trevlig stad att cykla igenom konstaterade vi, bra med cykelbanor och fina nedförsbackar :)

Vi kom fram till att måtten på cykeldatorn var någorlunda felaktiga. så datan från igår bör ökas med 22.6% för att ge en rättvis bild av hur långt vi har kommit.

Innan Köping lyckades jag (Anders) få punka, så slang byttes. vi rullade in mot Köping och fick i oss mat, precis efter kl 14. vilket resulterade i att Köpings kebabkung inte lät oss äta "lunch" utan fick betala fullpris.
"Nej nej! inte lunch här hela dan, bara till 14!"
"när börjar lunchen da?"
.... det kunde han inte svara på. där ser man...
De försöker lura oss stackars Stockholmare...

Vi rullade vidare. efter knappt två mil kom vi fram till Arboga, en annan lite håla man förmodligen missar om man inte tittar ut genom bilfönstret i fem sekunder när man passerar... Arbogaborna fick dock njuta av vår närvaro längre än vad vi hade hoppats på, för här gick luften ur bakdäcket igen.
Man får alltid punka där bak, annars så blir det ju ingen sport att byta.
Det vi tyckte såg ut som en "fågeltand" var nog inte det, eftersom fåglar inte har några tänder, och har de det, så är de så små att de är försumbara, och därmed inte finns. men kanske bara lite, iallafall i Arboga.

Punkan lagades och vi rullar vidare mot Arbogas ICA.
Väl där bemöts vi av en man som vill att vi ska se efter hans cykel medan han går in till ICA, och det lät ungefär såhär:

"Out, me in, look bicyyykle. stil from me i kom out? yes!?"
"va?"
"Arrrhg... Me in! you out!, look bicykle or stil from me i kom out, fast! okej!?
"jaaa absoult! vi kan se efter din hoj en stund!"
"hoj? aaah? ni kan ju svenska! va bra, jag som försökte prata engelska med er (-säger mannen och tittar på Nicholas. -säger mannen och tittar på Nicholas. ) kan ni hålla ett öga på min cykel medan jag handlar?! jag som trodde att ni var sånadär cykelturister"
"ja, det är vi, fast från Stockholm."

efter det gick jag och köpte en Svensk fasadflagga som får fladdra fritt bakom cykeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar